BACH VIRÁGTERÁPIA

A Bach-virágterápia (ejtsd:'becs'-) egy homeopatikus aromaterápiás módszer.
Edward Bach (1886-1936) brit orvos fejlesztette ki az 1930-as években.

Bach állítása szerint fizikálisan illetve intuitíven felfedezte 38 vadvirág gyógyító hatását. Ezek a felfedezések "inspiráción" alapultak. Például séta közben olyan gondolata támadt, hogy a naptól forrósított növényen lévő harmatcseppek magukba szívják annak gyógyító tulajdonságát. Azt állította, hogy elég kézbe vennie egy virágot vagy megkóstolnia egy szirmot, hogy intuitív módon tisztába jöjjön annak gyógyító energiáival. Ezeknek az intuícióknak a továbbfejlesztéseként "eszenciákat" készített tiszta víz és növények felhasználásával.

"Gyógyítsd tenmagad" - "Ismerd meg önmagad"

Az előbbi idézet volt Edward Bach mottója. Ez azt jelenti, hogy nem elég, ha becsepegtetem a megfelelő Bach-virágterápiás keveréket, hanem meg kell lennie bennem annak az elhatározásnak is, hogy meg akarok gyógyulni. Nekem magamnak kell felelőssé válnom a gyógyulásomért. Nem háríthatom a felelősséget az orvosra, terapeutára vagy a gyógyszerre. A lelkemmel kell harmóniába kerülnöm, amihez a Bach-virágterápia jó segítség, de önmagában nem elég.

Edward Bach víziója az volt, hogy a Bach virágesszenciák legyenek ott minden család szekrényében, mivel a konkrétan megfogalmazott érzelmi reakciókon keresztül egy hétköznapi ember is ki tudja választani, hogy családtagjainak, barátainak milyen szerre van szüksége.

A Bach-virágterápia a személyiség egészének békéjét és harmóniáját segít megteremteni. A fő munkát végül is az ember végzi önmagán, hiszen a terápia hatására beindulnak az öngyógyító folyamatok és a változás.

A Bach-virágterápia egy egyszerű és tiszta módszer arra, hogy helyreállítsuk az ember lélek-szellem-test hármas egységének harmóniáját. Egyszerűsége a 38 féle, magas rezgésszámú növényekben rejlik, melyeket aszerint válogatott ki, hogy mely növény, milyen pozitív lelki potenciálnak (erénynek) felel meg.

A betegségek okainak egyszerűbb föltérképezése céljából a 38 állapotot 7 csoportba sorolta be:

1. félelem,
2. bizonytalanság,
3. érdektelenség, közömbösség,
4. elhagyatottság, magányosság,
5. kétségbeesettség, csüggedtség,
6. túlérzékenység,
7. mások iránti aggódás.

"A gyógyító növények azok, melyeknek megadatott az erő, hogy segítsenek minket önmagunk megőrzésében." "Nagyon sokáig a bacilusokat, az időjárást vagy ételeinket tartottuk a betegség okainak, bár sokan közülünk egészségesek maradnak egy influenzajárvány kellős közepén is, sokan szeretik a hideg szél frissességét, és sokan kávéznak és esznek sajtot késő este - panaszok nélkül. A természetben semmi sem sérthet meg minket, ha boldogok vagyunk és harmóniában élünk önmagunkkal; éppen ellenkezőleg: az egész természet a mi hasznunkra és örömünkre szolgál."

Az általam javasolt szakértő:

Mike Judit
T: 06-70-453-0761
http://zoldtara.hu/bach-viragterapia.html

Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2013 © Minden jog fenntartva!