Önről van szó - döntsön szabadon!

Mi is kellene a tökéletes élethez?
Milyen változásokat kellene véghezvinnie ahhoz, hogy igazán boldog és kiteljesült legyen?
Talán pontosan tudja a választ ezekre a kérdésekre.

Köszönöm, hogy megint eszembe juttatta hogy mennyi minden rossz az életemben!" - mondja. 
"És most mi van?" 


Persze ez is egyfajta lehetséges hozzáállás. Milyen érzése támad tőle?  Milyen hatással van Önre?  Elszomorító?

Ami így van, azt ilyenre csinálta!

Csak amikor tudatosan hozzuk a döntéseinket, tudjuk az életünket a kezünkbe venni. A tudatos élethez szükségünk van annak a felismerésére, hogy nem a körülményeink áldozatai vagyunk, hanem a döntéseinkkel alakítjuk az életünket. Mindig több lehetséges döntésből választunk egyet.  Hányszor hallott valakitől (talán önmagától) egy olyan kijelentést mint: "Ez egyszerűen így van, és bármennyire utálom, el kell fogadnom".

Hogy ez egy rossz kapcsolatra, időhiányra, hogy tornázzon, kikapcsolódjon, egészségesen éljen, barátokat szerezzen, vagy másra vonatkozik, az szinte mindegy. Elfogadjuk ezeket a kijelentéseket, mint a megváltoztathatatlan IGAZSÁG-ot, mint a valóság felismerését. Pedig az igazság csak annyi, hogy ezek mind a döntéseink következményei, és hogy az életünk minden percében lehetőségünk van arra, hogy válasszunk. Semmi nem "egyszerűen így van".  Ami "így van", azt ilyenre csináltuk, vagy ilyennek fogadjuk el. 

Nézze kívülről önmagát!

Amikor ebben a megváltoztathatatlan "így van" gödörben találja magát, lépjen egyet hátra, és próbálja meg külső szemmel nézni az életének ezt a részét.  Figyeljen fel arra, hogy milyen döntéseket hoz, vagy hozott ahhoz, hogy "így" legyen!

Amikor vállaljuk a felelősséget azért, amit befolyásolni és irányítani tudunk az életünkben, hirtelen sok lehetőség nyílik meg előttünk.Most már rá tudunk jönni, hogy más döntéseket is hozhatunk, és ezek új irányokban változtathatják meg az életünket. Ennek a lényege a felismerés, nem a változtatás: mindig eldöntheti, hogy a többi lehetséges döntésből választ, vagy inkább marad, ahol van. De ez is tudatos döntés kell hogy legyen, és már ettől érezni fogja, hogy a kezébe vette az életét.  Ez egy erőt adó, nagyszerű érzés. 

Nézzen előre!

Sokszor hallottam, hogy "persze, de azért ez mégsem így van, mert például.", és ezek mindig a múltról szólnak.  Valóban, nem választottuk hogy kirúgjanak a munkahelyünkről, hogy ne vegyenek fel, ahova jelentkeztünk, a gyermekkori bántalmakat, és a szerencsétlenségeket sem, amik történhetnek.  De mi választjuk azt, hogy ezeket hogyan éljük meg, hogyan reagálunk rájuk, hogyan lépünk tovább.  A visszatekintés, a magyarázatok keresése, a "miért mindig én" kérdések feltétele mindig lehetséges válaszok. A múlttól történő elszakadás, és a jövőbe tekintés egy másik, nagyon erős és öntudatos választás. Egyszerűnek hangzik, nem?

Közelítsen más oldalról!

Az életében hol szeretné úgy érezni, hogy választhat? Vegye észre, hogy mit fogad el, mint megváltoztathatatlan "igazság", és mi más igaz még ebben a helyzetben? Hogyan szeretne tovább lépni, mi lenne az Ön számára a legjobb megoldás?  Melyik "igazság" ehhez a legjobb kiindulópont?  Talán más oldalról is meg lehet közelíteni a helyzetét? A lehetőségek felismerése már egy nagy előrelépés.

Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 


 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2013 © Minden jog fenntartva!