ÉN ÉS A FILOZÓFIÁM


"Az életem tanulságát
négy szóban tudom összefoglalni:

SOHA NE ADD FEL!"

Szenyán Ildikónak hívnak, Budapesten élek a családommal.

Életem legnagyobb részét tudatlanságban töltöttem. Annak a nem tudásában, hogy ki is vagyok VALÓJÁBAN, és hogy miért is vagyok itt? Úgy éreztem az "Élet" számomra egy HATALMAS kitolás. A "Sors" játékszere vagyok, s engem csak dobál, kiszolgáltatva az eseményeknek és az embereknek. Az életem "csak" történik, rajtam kívülálló erők irányítják. Meg se fordult a fejemben, hogy lehetőségem, tudásom és hatalmam van arra, hogy ez fordítva is lehet.

Hogy én vegyem kezembe az irányítást saját életem, s az események felett?
Erre semmi esélyt sem láttam. Gyakorlatilag csak "túléltem".


Miután valóban túléltem egy komoly agyvérzést, elindult bennem az átéltek hatására egy nagyon erős "hívó jel". A szüntelen útkeresésem mindig elvezetett egy következő könyvhöz, egy következő előadásra, egy következő emberhez, egy következő tanfolyamra,...

Mindezeknek nagyon sokat köszönhetek, mert intellektuálisan sokat tanultam tőlük, gyakorlatilag nagyon jó alapokat, széleskörű ismereteket szereztem. De volt egy kis baj velük. Nem igazán vittek közelebb a megoldáshoz, az igazi utamhoz és a hogyanhoz.

Aztán egyszercsak internetes barangolásaim során felfedeztem azt a pár embert, akik által végre kitisztult az addig nagyon is zavaros kép és nemcsak elméleti, hanem gyakorlati utat is mutattak.

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:
Igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Ahogy múlnak az évek, már sokkal higgadtabban szemlélem a világot, de ettől függetlenül nem véletlenül lett Energildi a becenevem. Már nem az a cél, hogy az állóvizet is felkavarjam magam körül, de sokak szerint még most is olyan vagyok, mintha " pezsgőtablettába " csöppentem volna születésemkor! :-)

A szenvedések, kudarcok, tévedések, küzdelmek formálják, tudatosabbá, teszik az embert. Jelzés értékű volt számomra, hogy túl éltem egy agyvérzést, majd egy szívinfarktust is. Meg kellett - és még kell is - tanulnom okosabban élni, és a tanultakat, tapasztaltakat tovább kell adnom midenkinek, aki hozzám fordul segítségért. Továbbra is igyekszem "mozgatórugóként" hatni és ráirányítani minél több ember figyelmét arra, hogy bár a kártyalapokat már megkapta, de hogy hogyan játszik velük, az csak rajta áll.

"A szárnyaszegett madár is képes feljutni a magasba, az elme és a lélek által"

Nem csak az egészségem, vitalitásom köszönhetem annak, hogy pár éve mertem életmódot váltani. Fokozatosan letettem a gyógyszereim, átálltam a természetes táplálékok alkalmazására, mestereim, szponzoraim segítségével abbahagytam az önsajnálatot, és képes voltam optimistán, aktívan újrakezdeni az életem. Ma már csak itthon dolgozom - azt, amit szeretek, azokkal, akikkel érdemes, és a családi boldogságot is munkám során fedeztem fel újra! :-)

Az aktív életvitelt kedvelő, vidám ember vagyok. A reálisan optimista, önmagukon és másokon is segíteni akaró emberekkel szívesen barátkozom. 

Webszerkesztői tevékenységem mellett táplálkozási és életmód tanácsadóként segítek a hozzám fordulóknak. Nem mellesleg manikűrözök, műkörmöket építek, pedikűrözöm, illetve gyönyörű ajándékkosarakat is készítek.:-)  Ezek mindegyike a küldetésem, a munkám, a hobbim, az életem.

"Elaludtam és azt álmodtam, hogy az élet öröm.
Felébredtem és láttam, hogy az élet kötelesség.
Cselekedtem és látom, hogy a kötelesség öröm."

Nap, mint nap érzem, csoda történik velem, a családom tagjaival, és a hozzám fordulókkal is. Elsősorban az emberek érdekeit tartom szem előtt, és csak másodsorban az általános vélekedést, és "szabályt", mely nem ajánlja több cégben, illetve többféle dologban a tevékenykedést. Én így vagyok kerek egész. Fantasztikusan érzem magam, és nagyon örülök, hogy most még többet tehetek az emberekért, segíthetek elérni céljaikat. Mik ezek a célok?

EGÉSZSÉGESEN, ELÉGEDETTEN, AKTÍVAN ÉLNI.

Röviden ennyit Rólam!
Figyelmébe ajánlom még az alábbi oldalakat:
Önképzés
Ajánlataim

Nézze meg az Mtv2 Membrán műsorának a távmunkáról szóló
2008.03.04-i adását, melyben egyik kolléganőmmel nyilatkoztunk.

Böngésszen kedvére a honlapon, és ha hasonlóak a céljai, segíthetek elérni!

NE ADJA FEL! 

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha kérdése van, segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2013 © Minden jog fenntartva!

Google PageRank