Spirituális technikák nem csak kezdőknek

Jó, ha ismersz néhány olyan technikát, amelyek segítségével sikereket érhetsz el például az öngyógyítás vagy a negatív energiák elleni védekezés területén. Összegyűjtöttük a leghatásosabb módszereket.

Biztosan neked is vannak rossz napjaid, amikor úgy érzed, hogy mindenki ellened van. Rövid időn belül a múlté lehet ez az érzés, ha megtanulod, hogyan kell védekezni a negatív energiák romboló hatása ellen. Szintén pozitívan hat rád, ha kisebb-nagyobb betegségek esetén gyakorlod az öngyógyítás művészetét, esetleg a kívánságaid teljesítéséhez a felsőbb erők segítségét is igénybe veszed. Ezen technikák megtanulása nem ördöngösség, és bármikor a hasznodra lehetnek a mindennapokban.

Légy pozitív a negatívumokkal!

Közhelyesen hangzik, de nemcsak a szavaknak, hanem a gondolatoknak is teremtőerejük van. Figyeld meg magad napközben, hogyan viselkedsz a környezeteddel: panaszkodsz, sajnáltatod magad, esetleg kritikus megjegyzéseket teszel a társaidra, vagy másokat hozol kellemetlen helyzetbe? Minden gondolatod, szavad és tetted hosszú ideig veled marad, még akkor is, ha te már régen nem emlékszel a történtekre. Viszont észrevétlenül emelik vagy lehúzzák a rezgésszámodat.

Az alapvetően pozitív beállítottságú embereket valószínűleg nem sokszor látod szomorúnak, hiszen mindig "töltik" magukat, és feltölti őket számtalan pozitív életesemény. A pesszimistákkal mindez éppen fordítva van, mert hajlamosak átadni magukat a pillanatnyi hangulatuknak. A sok negatívum azonban lehúzza őket, ezek szó szerint beleragadnak az aurájukba. A jó hír, hogy tehetsz ez ellen. Egyrészt pozitív gondolkodással elkerülheted, hogy több rossz dolog tapadjon hozzád, és gyengítse az elektromágneses meződet. Másrészt megtisztíthatod magad, és védekezhetsz a káros hatásokkal szemben.

Emelheted a rezgésszámodat meditációval vagy jógával. Ha nincs kedved bonyolult pózokat kipróbálni, használd az öt tibeti jógagyakorlatot. Ezt a technikát reggelente érdemes elvégezni az egészséged megőrzése érdekében. Körülbelül 25 perc az egész, és nem igényel komoly artista-előéletet. Erősítheted még az aurádat az OM mantrával. Ennek az a lényege, hogy ellazult állapotban néhány másodperces szünetekkel ismételgesd az OM szakrális szótagot, amíg jólesik.

Védd magad az energiarablók ellen!

Mindenki az éltető energiáért harcol. Mi, emberek általában úgy próbálunk hozzájutni, hogy "elraboljuk" a másiktól. A teljesen passzív módszert alkalmazó "szegény én" úgy rabol, hogy minden mondatában saját magát sajnáltatja. Annyira jól csinálja, hogy a végén tényleg megsajnálod, és csak áramlik felé az energiád. Az aktívabb, zárkózott típus úgy próbál meg energiához jutni, hogy felkelti a kíváncsiságodat, de aztán elzárkózik, és ezzel bűntudatot ébreszt benned, hogy nem szánsz elég időt a megismerésére. Észrevétlenül rávesz arra, hogy minden energiádat felé irányítsd.

Ennél valamivel agresszívabb a vallató, aki folyamatosan kritizál, amivel szintén "figyelmet" rabol a megszeppent áldozatától. A megfélemlítő típus lételeme, hogy szóban, szélsőséges esetben fizikailag is annyira megfélemlítsen, hogy teljesen megadd magad neki.

Ezen négy csoport valamelyikébe minden ember besorolható, és az is előfordul, hogy az energiarabló váltogatja a módszereit. Ha ráismersz valakinek az aktuális energiaszerző stílusára, könnyedén ártalmatlanná teheted őt. Ennek a módszernek a másik előnye, hogy miután felismered a saját stílusodat, és sikerül túllépned rajta, kapcsolatba kerülhetsz belső energiaforrásoddal, és többé nem kell másoktól "rabolnod" az energiát.

Amíg gyakorlod az energiavámpírok elleni védelmi technikát, használj OD-köpenyt. Ennek többféle változata ismert. A legegyszerűbb, ha a fejed fölé képzelsz egy vakítóan fehér energiagömböt, amelynek fehér fényfonalai fentről lefelé teljesen bebábozzák az aurádat. Ha ez megtörtént, a végét pecsételd le a szívcsakrádnál. Ez a módszer hatékony védelmet nyújthat külső támadások esetén, csak ne felejtsd el néha eltávolítani a köpenyt.

Hatékony öngyógyítás

Biztosan egyre többször hallasz az alternatív gyógyítás kapcsán a holisztikus szemléletről, de talán nem mertél visszakérdezni, hogy az pontosan mit is takar. A mai általános orvoslásnál annyival több, hogy nem ragad meg a testi folyamatok szintjén, hanem az embert mint testi-lelki-szellemi egységet szemléli. A gyógyítók a betegség kiváltó okát keresik és próbálják megszüntetni. Nem csupán a tünetet kezelik, ugyanis tudják, hogy a zavar a tudatban van, ami később fizikai szinten is megmutatkozik.

Tehát nem kell mást tennünk, mint feloldani a tudattalanunkba száműzött problémát. Ehhez analógiás gondolkodásra lesz szükség. Ennek az egyszerű módszernek a segítségével összekapcsolhatod a tünetedet a problémás életterülettel. Például az asztmás beteg gyakran érzi úgy, hogy nem kap elég levegőt, mintha elszívnák előle, ezért tartalékol belőle. Ha megvizsgálod a beteg környezetét, biztosan találsz olyan szülőt vagy házastársat, aki miatt mindez történik, vagyis aki - képletesen szólva - elszívja a levegőt az asztmás elől. Ezzel a gondolkodásmóddal szinte minden fizikai zavar lefordítható a tünetek nyelvéről a lélek betegségére. A felismerés azonban félsiker, a megoldás pedig nem a különköltözés vagy a válás lesz, hanem a betegség átváltoztatása és a beteg életéből az eddig hiányzó dolgok tudatosítása. Ekkor kezdődik meg a szervezet öngyógyulása, vagyis az öngyógyítás, amelyet több módszerrel is segíthetünk.

Például akupresszúrával és mudrával, azaz ujj-jógával, amelyek energetikai szinten hatnak a testre. Számtalan szakirodalom található akár az interneten is, amelyek segítségével energia küldhető a problémás területekre, de azzal sem teszel rosszat magadnak, ha a beteg/sérült terület fölé helyezed a tenyeredet, és "kézrátételes" módszerrel energiát küldesz felé, naponta legalább háromszor fél órán keresztül.

A sikeres kezdéshez próbáld ki a jó közérzet mudrát, amely bárhol gyakorolható, és a kezünkön lévő összes energiacsatornát egyszerre érinti, arról nem is beszélve, hogy testileg, lelkileg és szellemileg felfrissít. A gyakorlat egyszerű: érints össze a két tenyered, és kulcsold össze az ujjaidat úgy, hogy azok nyújtva maradjanak. Majd a bal hüvelykujjadat helyezd a jobb fölé. Ezt a pozitúrát körülbelül 10 percig tartsd ki, és naponta háromszor ugyanabban az időben ismételd meg. Fontos, hogy szívmagasságban végezd a gyakorlatot.

Kívánságok rendelésre

Egy jókívánsággal másokat is pozitívan befolyásolhatsz, de a saját ügyedet is előrelendítheted, ha megfelelően fogalmazod meg és kéred a vágyaid teljesítését. Alapvető elvárás, hogy fel sem merülhet benned a sikertelenség, mert ha egy szikrányit mégis kételkedsz a pozitív végkifejlettben, legalább tudod, hogy kit kell okolni a kudarcért.

Tehát a módszer egyszerű: kívánj valamit, és továbbítsd a megrendelést a felsőbb erőknek! A sikeres embert többek között az különböztetni meg a csődtömegtől, hogy mindig tudja, mit akar. Gondold végig, hogy mire van szükséged! Új kocsira, másik munkahelyre, esetleg azt szeretnéd, hogy jól sikerüljön a vizsgád? Természetesen kisebb kérésekkel kezd a kívánást, és amikor mégsem úgy alakul a dolog, ahogyan eltervezted, ne add fel, mert később ugyanúgy előfordulhat, hogy várat magára a válasz. Ám nagy különbség a korábbiakhoz képest, hogy idővel úgyis teljesül a kívánságod. Kívánj először lifthez közeli parkolóhelyet, majd egy sikeres vizsgát, aztán jöhetnek a nagyobb óhajok is. Fontos, hogy ne használd a nem szót, és jelen időben fogalmazz, illetve tényként kezeld a kívánságodat, mintha már meg is történt volna. Még hatásosabb, ha a komolyabb vágyaidat papírra veted.

A megrendelés menete

1. Döntsd el, hogy mit szeretnél! (Egészen pontosan írd le magadnak, hogy például milyen állást szeretnél - munkakör, fizetés, főnök személye stb.)

2. Fogalmazd meg, hogy mikor teljesüljön! (Valószínűleg csalódni fogsz, ha már másnapra megrendeled, de három vagy hat hónapon belül reális cél lehet. Merj nagyot gondolni, de titkárnőként ne egyből ügyvezető igazgatói pozícióra pályázz.)

3. Ha pontosan körülírható, hogy ki vagy mi hozhat számodra boldogságot, és az időpont is meghatározható, akkor a keresés helyett várd meg, amíg rád talál a kívánságod. Biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni.

Forrás: nlcafe.hu

***************

Az öt tibeti jógagyakorlat

(Peter Kelder: A fiatalság forrása c. könyvéből)

A gyakorlatok jótékony hatással vannak a merev ízületekre és erősítik az izmokat. De nem ez az elsődleges céljuk, hanem az, hogy az energiaközpontok forgási sebességét normalizálják, vagyis egy egészséges huszonöt év körüli személyben meglévő természetes állapotot hozzanak létre. Az ilyen emberben az összes energiaforgó egyforma sebességgel mozog. Hetenként egy napnál többet sohase hagyjunk ki.

Az első rítus:

Az első rítus nagyon egyszerű. Mozdulatait a gyerekek is gyakran végzik játék közben. Célja az energiaáramlás felgyorsítása. Amit tennünk kell, csupán annyi, hogy felállunk és kinyújtott két karunkat oldalt vállmagasságig emeljük. Ezután kezdjünk el saját tengelyünk körül forogni egészen addig, amíg enyhén el nem szédülünk. Nagyon fontos, hogy a forgást balról jobbra végezzük. (Ha egy órát számlapjával felfelé a földre helyezünk, akkor a mutatók járásával megegyező irányban.)

Felnőtt emberek kezdetben nem képesek hatnál több alkalommal körbeforogni anélkül, hogy nagyon el ne szédülnének. Kezdőnek nem is szabad többel próbálkoznia. S ha úgy érezzük, hogy a szédülés megszüntetésére legjobb lenne leülnünk, vagy lefeküdnünk, mindenképpen tegyük meg. Idővel egyre több forgásra leszünk képesek.

A második rítus:

A következő rítus az eddiginél erőteljesebb működésre ösztönzi a hét energiacentrumot. Feküdjünk le hanyatt a földre, vastag szőnyegre, vagy nem túl kemény talajra. Két karunkat helyezzük kinyújtva szorosan magunk mellé, tenyerünk nézzen lefelé, és ujjainkat zárjuk össze. Emeljük fel fejünket annyira, hogy állunk szinte fúródjon bele mellkasunkba, ugyanakkor kinyújtott lábainkat is emeljük fel úgy, hogy merőlegesek legyenek a talajra. Ha tudjuk, emeljük lábainkat még tovább a fejünk irányában, de térdünket továbbra se hajlítsuk be. Azután fejünket és lábunkat egyidejűleg lassan engedjük vissza a talajra. Lazítsuk el izmainkat, majd ismételjük meg a rítust.

A gyakorlatok során vegyünk fel egy állandó légzési ritmust: lélegezzünk be, amikor a fejünket és lábainkat felemeljük, és ki, amikor visszaengedjük őket a talajra. Az ismétlések közti szünetben a lazítás alatt se zökkenjünk ki ebből a ritmusból. Minél mélyebben lélegzünk, annál jobb.

A harmadik rítus:

A harmadik rítust közvetlenül a második után kell csinálni. Térdeljünk le a földre, a felső testünk maradjon egyenes, két karunk a törzs mellett, kezünk a combunkon. Most hajtsuk fejünket nyakunkkal együtt előre úgy, hogy állunk szinte a mellkasunkba fúródjék. Aztán finoman hajtsuk hátra a fejünket és a nyakunkat, amennyire csak tudjuk, úgy, hogy gerincünk alkosson boltívet. Eközben "kapaszkodjunk" a combunkba támaszért.

Térjünk vissza a kiinduló helyzetbe és kezdjük a rítust elölről.
Akárcsak a második rítusnál, itt is ügyelni kell a szabályos légzésre. Hátrahajlásnál lélegezzünk be, a kiegyenesedésnél pedig ki. Szívjunk annyi levegőt a tüdőnkbe, amennyit csak tudunk. Hogy figyelmünket ne vonja el semmi, összpontosíthatunk csukott szemmel.

A negyedik rítus:

A negyedik rítus első látásra nehéznek tűnik, de egy hét után már könnyedén el lehet végezni.
Üljünk le kinyújtott lábakkal a földre, lábfejeink körülbelül harminc centiméter távolságban legyenek egymástól. A derekunk maradjon egyenes, és helyezzük két tenyerünket a csípőnk mellé a földre. Ezután hajtsuk fejünket előre, amíg állunk nem érintkezik mellkasunkkal.

Most pedig engedjük, hogy a fejünk olyan mélyre visszaereszkedjen, amennyire csak lehet, és ezzel egy időben tenyerünkre támaszkodva emeljük el a törzsünket a földtől, úgy, hogy a térdünk behajlik, de a karunk nyújtva marad. Törzsünk alkosson egyenes vonalat felső lábszárunkkal, a talajjal párhuzamosan. Karunk és alsó lábszárunk viszont legyen függőleges a talajra. Ha ezt a helyzetet felvettük, feszítsük meg összes izmainkat. Végül lazítsuk el izmainkat és térjünk vissza a kiinduló ülőhelyzetbe. Kicsit pihenjünk, mielőtt megismételnénk a gyakorlatot.

Ezúttal is nagyon fontos a helyes légzés. Amikor felemeljük testünket, mélyen lélegezzünk be. Tartsuk benn a levegőt, amíg izmainkat feszítjük, a talajra való visszaereszkedés közben pedig teljesen engedjük ki a levegőt. Az ismétlések közti pihenés alatt is tartsuk magunkat ehhez a légzési ritmushoz.

Az ötödik rítus:

 Az ötödik rítus kiindulóhelyzetéhez egy kinyújtott karú fekvőtámaszszerű pozíciót kell felvennünk. Ehhez ereszkedjünk a talajra úgy, hogy csak lábujjunk és tenyerünk támaszkodjék a földre, és így tartsuk meg magunkat a levegőben. A két tenyér és a két lábfej egymástól való távolsága egyaránt hatvan centiméter körüli legyen. Karjaink és lábaink legyenek kinyújtva. Ebben a pozícióban karunk merőleges a talajra, a gerinc homorúan meghajlik, és a test a vállak és a lábfej között szinte lóg a levegőben.

Ezután finoman hajtsuk a fejünket hátra, majd emeljük meg törzsünket úgy, hogy csípőnk elinduljon felfelé, amíg testünk egy fordított V alakját fel nem veszi. Ugyanakkor fejünket hajtsuk előre, állunk pedig érintkezzen a mellkasunkkal. Majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe, és kezdjük elölről a gyakorlatot.

Egy hét elteltével mindenki rá fog jönni, hogy ez a rítus egyike a legkönnyeb-beknek. Ha gyakorlottságra teszünk szert benne, a visszaereszkedést próbál-juk meg úgy csinálni, hogy testünket a fordított V helyzetből hagyjuk majd-nem a földig süllyedni. Izmainkat egy pillanatra feszítsük meg a fordított V pozícióban, majd a leeresztett pozícióban is.


Az ismert légzési metódust kell itt is alkalmazni. Mélyen lélegezzünk be, miközben testünket felemeljük, és engedjük ki a levegőt, amint testünket leeresztjük.

Kezdetnek elég, ha az első héten mindegyiket háromszor végezzük naponta. Azután hetenként növelhetjük ezt a mennyiséget napi két ismétléssel egészen addig, amíg minden egyes rítust nem végzünk el huszonegyszer naponta. A második héten napi öt rítus, a harmadik héten hét, a negyedik héten kilenc, és így tovább. Tíz hét elteltével eljutunk oda, hogy mindegyik gyakorlatot huszonegyszer csináljuk naponta.

Ha valakinek nehézségei támadnak ennek a mennyiségnek a kapcsán az első (pörgéses) rítus végzése közben, az nyugodtan csökkentse le forgási számát annyira, amennyitől még nem szédül. Előbb-utóbb úgyis képes lesz a huszonegy egymás utáni pörgésre.Elég rítusonként az egyszer huszonegy ismétlés vagy reggel, vagy este. Az öt rítus együttesen nem tart tovább húsz percnél. A légzési ritmus fontossága: Nemcsak az egyes gyakorlatok ismétlései közti rövid szünetben kell magunkat az egyenletes légzéshez tartani, hanem akkor is, amikor az egyik rítusról kis pihenés után áttérünk a következőre. Ilyenkor álljunk egyenesen és karunkat tegyük a csípőnkre. Mélyen és egyenletesen lélegezzünk. Javaslat: A rítusok elvégzése után mindenki vegyen egy langyos vagy langyosnál hűvösebb, de semmi esetre sem hideg fürdőt.

Ajánlom még figyelmedbe az alábbi írást és videót:

A Fiatalság forrása - Az öt tibeti rítus

Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154


Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2024 © Minden jog fenntartva!