KINEZIOLÓGIA

"Ne félj a jelen feladatától.
Azért tárta az élet eléd éppen most, mert mára lettél kész a megoldásra."

Sokak számára ismeretlenül cseng még a szó: kineziológia. Nem csoda, hiszen nem évezredes gyógyítási technikáról van szó. A módszer egészen fiatal, és nálunk pusztán néhány évre visszatekintő múltja van. A kineziológia a természetgyógyászat azon szakága, amely ötvözi magában a keleti energetikai gyógyászat elemeit, valamint a nyugati pszichoterápiás módszereket. A modern agykutatás eredményeire alapoz, miszerint a jelenben tapasztalt problémáknak valamilyen múltbeli stressz az oka, amely gátakat képez az energetikai rendszerünkben, vagy blokkolja a két agyféltekénk közötti kommunikációt.

A kineziológia nálunk 1997 óta tartozik a hivatalosan elismert természetgyógyászati módszerek közé. Azóta azonban egyre gyakrabban hallani ezt a görög eredetű szót, amely mozgásérzékelést jelent.

A kineziológia pedagógiai, pszichológiai, szociológiai elemeket is tartalmazó alternatív, holisztikus preventív módszer, melynek célja a test energetikai egyensúlyának helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának bekapcsolásával. Ez a gyógyító és személyiségfejlesztő természetgyógyászati ág, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza arra az életterületre vonatkozóan, ahol jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.

A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével. Az energetikai kiegyenlítés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test tárolt információit, a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak". Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma valódi okára és egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat.

Amikor izomteszteléssel eljutunk a probléma gyökeréhez, felszínre kerülnek az okok. A megfelelő korrekciók alkalmazása során a negatív múltbéli eseményekhez fűződő érzelmi töltetet semlegesítjük, ill. pozitív irányba változtatjuk. Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus számos korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók gyors változásokat okoznak, mégis gyengédek és fájdalommentesek. A kezelést Bach virág-, Maui virág- és ásványeszenciák, szimbólumok alkalmazása teszi teljessé.

Mikor segít egy kineziológiai oldás?

 • Ha úgy érzed, hogy elakadtál az önismeret útján,
 • ha párkapcsolatod kedvezőtlenül alakul, vagy nem találtál még magadhoz illő párt,
 • ha sikertelennek érzed magad,
 • ha nem vagy megelégedve a külsőddel,
 • ha családi kapcsolataidat beárnyékolják gyermekkori emlékeid,
 • ha nem tudod kezelni a sresszhelyzeteket,
 • ha kommunikációs problémáid vannak,
 • ha az érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak: migrén, allergia, szorongás,
 • ha gondjaid vannak saját nőiségeddel,
 • ha problémád adódik anyai szerepeddel,
 • ha nehezen megy a tanulás, ill. dyslexia esetén.

Hogyan segíthet a kineziológia Neked?

Ha úgy érzed, hogy életed nem a megfelelő irányban halad, gondolkozz el egy kicsit a múlton. Mindannyiunknak vannak feldolgozatlan élményeink, melynek hatásait még felnőtt korunkban is érezzük. Ahogy foglalkozunk a negatív életélménnyel, felszabadítjuk a blokkokat, rövid időn belül kedvező változásokat észlelhetünk önmagunkban, környezetünkben. Ez új életünk kezdete lesz, egy olyan életé, ahol tudjuk, hogy mindig van választásunk!

Forrás: Lelkititkaink.hu - Gy. Márkus Flóra kineziológus

Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154
Skype: Energildi
 

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2013 © Minden jog fenntartva!