TANTRA

Lelki-szellemi gyakorlat, amely megteremti az ellentétek kozmikus egységét. Út, amelynek végén nő és férfi eggyé válik, és megismeri az Isteni Szeretetet. A szexualitást az Örök Egységhez való visszatérés eszközének tekinti.

Túl a mai modern gyakorlaton, miszerint bonyolult testhelyzetek kigyakorlásáról volna szó, a Tantra nagyon szép és mély, bölcs és hasznos tanításokat őrzött meg a mai ember számára, mely az érzékek fejlesztése mellett az egyéni fejlődést és az egymással való figyelmes törődést, a szeretet útjának kiteljesedését támogatja. Éppen ezért a tantrikus gyakorlat testi-lelki-szellemi átalakulásunk, kiteljesedésünk, önmegvalósításunk mindennapi gyakorlata is. Az ősi tudást, a szexualitás isteni lényegét mindannyian őrizzük magunkban. A Tantra gyakorlata e mélyen őrzött kincsünket kívánja felébreszteni.

A tantra a világ egyik legősibb vallásának, a hinduizmusnak egy belső vonulata. E vallást összetettsége ellenére sem jellemzik szigorú dogmák. A szent életű jógik szertartásai és a tantrát követők rituális gyakorlatai békében megférnek egymás mellett. A hinduk egyszerre három istent tisztelnek, Brahmát, a világ teremtőjét, Visnut, a világ fenntartóját és Sivát, az örök pusztítót.

A tantra követői szerint a világot Sakti istennő és Siva állandó közösülése teremti újjá. Nem véletlen, hogy a szexualitás oly nagy jelentőséggel bír a tantra hívei számára. A szeretkezést mégsem pusztán az élőlények reprodukciójának, puszta élvezkedésnek, hanem rituális elmélyedésnek, szellemi gyakorlatnak tekintik. A tantrikák, vagyis a tantrát gyakorló nők szerint a kiegyensúlyozott párkapcsolatokban szunnyadó tűz felélesztésével egyfajta isteni eksztázis élhető át.

A rituális szeretkezést a tantra különböző iskolái is többféle módon értelmezik. Egyes nézőpontok szerint a szexuális gyakorlatokat csak vizuálisan, jelképesen szabad végrehajtani. Csak a legmagasabb rendű beavatottak képesek a gyakorlatban is megismételni az aktust.

Mivel a szerelem és a szex mindenki számára vonzó, a hindu kultúrában a szexualitás technikáit úgy alakították át, hogy az orgazmust mindenki testi egészségének megőrzése és szellemi fejlődése szolgálatába állíthassa. Az Ágyaskönyvek (például a Káma-szútra) gyakorlatai mögé magasabb rendű szellemi síkokat, szimbólumokat rendeltek. Nem elég végrehajtani a különböző pozíciókat, hanem meg kell érteni és át kell élni azokat.

A tantra-technikák hatalmas szexuális energiát gerjesztenek, amely erőket irányítani lehet, és rajtuk keresztül teljesedik ki a tudatunk. Ez nem szokványos, hétköznapi szex, hanem magasabb szinten zajló, természetfeletti szexualitás. Nem kell tovább küszködnünk, hogy leigázzuk a bennünk élő ösztönlényt, átadhatjuk magunkat magasabb rendű természetünknek, minél inkább elfogadjuk a szexet, annál jobban felszabadulunk majd.

Könnyedén megoldhatjuk testi és lelki problémáinkat, újjáéleszthetjük és fenntarthatjuk a partnerünk iránti szerelmet. A szexualitás eszköz lesz a szerelem megismeréséhez, hiszen a szerelem nem más, mint szexuális energia. Megtanulhatjuk, miként gerjesszük ezt az energiát, és hogyan tartsuk állandó szinten. Ahhoz, hogy ezeket a rituális gyakorlatokat kipróbálhassuk, megfelelő kondícióra lesz szükségünk. A legjobb, ha jógagyakorlatok segítségével eddzük testünket. A jóga szellemiségének befogadása pedig a lelki sík megértéséhez mutatja meg az utat. Ha test és szellem összhangba kerül, a megfelelő energiák felszabadításával valóban eljuthatunk a csúcsokra.

Kellemes, és hasznos időtöltést kíván:

Szenyán Ildikó
szenyanildiko@neadjafel.hu
06-20-9-344-154

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2005-2024 © Minden jog fenntartva!